خبر های فوری:

چیزی پیدا نشد

طرز تهیه چلوگوشت

طرز تهیه چلوگوشت

چلوگوشت یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است  که پایه ثابت مهمانی‌ها و جزء غذاهای مجلسی به شمار می‌رود. این غذای خوشمزه از گوشت گوسفندی یا گوساله درست می‌شود اما همانطور که می‌دانید با گوشت گوسفندی لذیذتر و خوشمزه‌ تر می‌باشد. برای آموزش مرحله به مرحله تهیه چلوگوشت با ما همراه باشید.

مواد لازم چلوگوشت

گوشت گوسفندی یا گوساله ۶۰۰ گرم
پیاز  ۲ عدد بزرگ
 سیر  ۲ حبه
 زعفران دم کرده  ۱/۲ فنجان
 رب گوجه فرنگی (اختیاری)  ۲ قاشق غذاخوری
برگ بو  ۴ عدد
 چوب دارچین  ۱ عدد
 روغن  به میزان لازم
 نمک، فلفل سیاه، زردچوبه  به میزان لازم

مراحل پخت چلوگوشت

مرحله اول:

ابتدا پیازها را پوست می‌کنیم و به صورت خلالی درشت خرد می‌کنیم و یک قابلمه برمی‌داریم روغن میریزیم و روی شعله ملایم قرار می‌دهیم و پیازها را تف می‌دهیم تا نرم و شفاف شود.

مرحله دوم:

سپس به پیازها کمی زردچوبه اضافه می‌کنیم و تف می‌دهیم تا پیاز و زردچوبه مخلوط شود. گوشت‌ها را بشورید و به قابلمه پیازها اضافه کنید و تف دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود. (گوشت‌ها را زیاد تف ندهید سفت می‌شود)

مرحله سوم:

اگر قصد دارید چلوگوشت شما ربی باشد و رنگ قرمز بگیرد می‌توانید به چلوگوشت خود رب گوجه فرنگی بزنید (این مرحله کاملا اختیاری هست). رب گوجه فرنگی را با روغن تف دهید و بعد به گوشت‌ها اضافه کنید و سپس با گوشت مخلوط کنید و تغ دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مرحله چهارم:

پس از اینکه رب را با گوشت‌ها تف دادید ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و بعد از جوش آمدن آب زیر آن را کم کنید تا مغز گوشت‌ها پخته شود.

مرحله پنجم:

سیرها را پاک کنید و با دارچین و برگ بو به قابلمه اضافه کنید. (به دلیل وجود زعفران و دارچین اصلا بوی سیر احساس نمی‌شود)

مرحله ششم:

درب قابلمه را ببنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم گوشت‌ها بپزند و توجه داشته باشید که هرچقدر حرارت شعله ملایم باشد در آخر چلوگوشت خوشمزه تری دارید. حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان برای پخت گوشت لازم است.

مرحله هفتم:

در ۳۰ دقیقه اخر نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید.

مرحله آخر:

پس از پخت چلوگوشت آن را با پیازداغ و زرشک تزئین کنید و با برنج یا باقالی پلو که ترکیب برنده است نوش‌جان کنید.

نکات مهم در پخت چلوگوشت

نکات مهم در پخت چلوگوشت

  • اگر حساس کردید که گوشت شما پخته شدهاست و آب در قابلمه وجود دارد کمی شعله را زیاد کنید و درب قابلمه را باز بزارید تا آب آن کمی تبخیر شود و روغن بیاندازد.
  • اگر برای درست کردن چلوگوشت عجله دارید آن را با زودپز درست کنید.
  • گوشت را زیاد سرخ نکنید باعث می‌شود گوشت سفت شود.

 

مچکرم تا این لحظه با توکا مگ همراه بودید، امیدوارم این غذای خوشمزه را با این دستور عمل درست کنید و نوش‌ جان کنید.

0 مورد نقد و بررسی

→ خواندن مطلب قبلی

طرز تهیه کباب ترش شمالی

خواندن مطلب بعدی ←

طرز تهیه کیک وانیلی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین