خبر های فوری:

چیزی پیدا نشد

طرز تهیه زولبیا و بامیه

طرز تهیه زولبیا و بامیه

یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌ها در ماه مبارک رمضوان، زولبیا و بامیه است . زولبیا و بامیه جزء شیرنی‌های سنتی و محبوب ایرانیان محسوب می‌شود. این شیرین مانند گوش فیل اصلیت هندی دارد و امروزه به دلیل محبوبیت زیادی که دارد در تنوع زیادی تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا و بامیه

شکر ۲ پیمانه
گلاب ۱/۴ پیمانه
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱/۲ پیمانه
آب ۱/۵ پیمانه

 مراحل تهیه شربت زولبیا و بامیه

مرحله اول:

برای تهیه شربت خوشمزه و عسلی زولبیا و بامیه، ابتدا باید یک قابلمه مناسب برداریم و آب را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذاریم و سپس کم کم شکر را به آن اضافه کنید و تا زمانی که شکر به طور کامل در آب حل شود هم بزنید.

مرحله دوم:

بعد از چند جوش آب و شکر، زعفران دم کرده و بلافاصله آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا شربت به قوام برسد.

مرحله سوم:

شربت که یکم غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. بهتر است داخل یخچال بگذارید تا زمان تهیه زولبیا و بامیه سرد شود.

طرز تهیه زولبیا

طرز تهیه زولبیا

مواد لازم تهیه زولبیا برای ۶ نفر

آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
نشاسته ۵۰ گرم
ماست ۱/۴ پیمانه
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
اسانس هل ۲ قطره
کره ۱/۲ قاشق چایخوری
جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن مایع به میزان لازم

 مراحل پخت زولبیا

مرحله اول:

برای تهیه زولبیا خانگی میبایست اول ماست و کره را از یخچال بیرون بیاورید تا با دمای محیط سازگار شود و سپس یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید و ماست و نشاسته را باهم مخلوط کنید و ۵ دقیقه به آن استراحت دهید.

مرحله دوم:

آرد را دوبار الک کنید و به ماست و نشاسته اضافه کنید و با قاشق مواد را با یکدیگر مخلوط کنید سپس کره، جوش شیرین، گلاب و اسانس هل  را به آن‌ها بی‌افزایید.

مرحله سوم:

همه مواد را با همزن برقی مخلوط کنید تا به مایه شبی به ماست برسید توجه داشته باشید اگر مواد زولبیا خیلی سفت شده می‌توانید کمی گلاب به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم:

تابه مناسب برای سرخ کردن زولبیاها بردارید و روغن سرخ کردنی به اندازه‌ی اینکه زولبیاها در آن شناور باشد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.

مرحله پنجم:

قیف را داخل لیوان قرار می‌دهیم و مایه زولبیا را در آن می‌ریزیم. حالا خیلی سریع مایه زولبیا را داخل روغن به صورت دایره‌ای شکل می‌دهیم و به همین صورت  زولبیاها را سرخ کنید. (هر دوطرف زولبیا طلایی و کاملا سرخ شود)

مرحله ششم:

زولبیاها را از روغن بیرون بیاورید و روی یک توری قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود و سپس شربت را از یخچال بیرون بیاورید و زولبیاها را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه داخل شربت بگذارید تا کاملا عسلی شود و مجدد زولبیاها را از داخل شربت بیرون بیاورید و داخل توری بگذارید تا شربت اضافه آن خارج شود.

مرحله هفتم:

داخل ظرف مدنظر خود بگذارید و روی آن را سلفون بکشید و داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.

(شربت را داخل یخچال بگذارید تا برای بامیه خنک باشد) نوش جان

طرز تهیه بامیه

طرز تهیه بامیه

مواد لازم تهیه بامیه برای ۶ نفر

آرد ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱ قاشق غذاخوری
کره ۲۵ گرم
بکینگ پودر ۱/۴ چایخوری
روغن مایع به میزان لازم
آب ۱/۲ پیمانه

مراحل پخت بامیه

مرحله اول:

برای تهیه بامیه کره و تخم مرغ را از یخچال بیرون بیاورید تا با دمای محیط سازگار و هماهنگ شود. یک قابلمه بردارید و داخل آن را به میزانی که گفته شده آب بریزید و کره را به آن اضافه کنید.

مرحله دوم:

آرد و بکینگ پودر را ۲ بار باهم الک کنید و سپس به آب درحال جوش اضافه کنید و هم بزنید که حالت خمیری بگیرد و با قاشق چندباری وسط آن را باز می‌کنیم و جمع می‌کنید تا هوایی بین خمیر خارج شود و بعد از اینکه خمیر منسجم شد آن را از روی شعله بردارید تا کمی سرد شود.

مرحله سوم:

حواستان باشد خمیر کاملا خنک نشود باید کمی گرم باشد که تخم مرغ داخل خمیر بپزد. یک قابلمه مناسب سرخ کردن بامیه برمیداریم داخل آن را روغن سرخ کردنی به صورت شناور می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود.

مرحله چهارم:

تخم مرغ را به خمیر اضافه می‌کنیم و با همزن برقی تا زمانی که خمیر منسجم و یکدست شود هم می‌زنیم و اگر بعد از ۱۰ دقیقه هم زدن دیدید که مایه بامیه سفت است می‌توانید نصف تخم مرغ را به آن اضافه کنید و مجدد با همزن هم بزنید. مایه بدست آمده خیلی سفت و شل باشد.

مرحله پنجم:

خمیر را مانند زولبیا داخل قیف بریزید و یک قیچی بردارید و به روغن داغ آغشته کنید تا مایه زولبیا به قیچی نچسبد و سپس در یک دستمان قیف و یک دست دیگرمان قیچی است. به هراندازه که دوس داشتید مایه بامیه را فشار دهید و مایه را قیچی کنید و داخل روغن داغ بیاندازید.

مرحله ششم:

توجه کنید مایع بامیه را به اندازه‌ای در روغن بریزید تا به هم نچسبد. بامیه‌ها را کفگیر اینور و اونور کنید تا همه طرف آن سرخ و طلایی شود سپس روی توری بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود.

مرحله هفتم:

شربت را از یخچال بیرون بیاورید و بامیه‌ها را داخل آن بغلتانید و بعد از ۱ الی ۲ دقیقه مجدد روی توری بگذارید تا شربت اضافی آن خارج شود. بامیه‌ها را در ظرف مدنظر خود بچینید و روی آن را سلفون بکشید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود و بعد نوش جان کنید.

نکات مهم در پخت زولبیا و بامیه

  • همیشه زولبیا را جلو تر از بامیه درست کنید چون بامیه تخم مرغ دارد باعث می‌شود تخم مرغ در روغن کف کند.
  • برای پخت حتما روغن داغ باشد و بعد مایه زولبیا و بامیه را داخل روغن بریزید.
  • اگر خمیر شما زیادی شل شد به آن کمی آرد اضافه کنید.
  • اگر خمیر شنما زیادی سفت شد به آن کمی آب اضافه کنید.

مچکرم که تا این لحظه با مجله توکا مگ همراه بودید و امیدواریم با این دستور پخت، یک زولبیا و بامیه خوشمزه درست کنید و لذت ببرید.

0 مورد نقد و بررسی

→ خواندن مطلب قبلی

مکان‌های تفریحی مناسب در فصل زمستان

خواندن مطلب بعدی ←

دریاچه‌های زیبای ایران در کجا قرار دارند؟

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین