خبر های فوری:

چیزی پیدا نشد

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه یکی از غذاهای خوشمزه و فصلی خاورمیانه است که محبوبیت بیشتری در کشور ایران دارد. دلمه را می‌توان با برگ مو، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل دلمه‌ای درست کرد اما در این دستور پخت می‌خواهیم دلمه را با برگ مو که محتویات داخل آن از برنج، لپه، گوشت چرخ کرده و سبزی معطر تهیه کنیم. این غذای خوشمزه از قدیم طرفداران زیادی داشته  و در فصل بهار جایگاه پررنگی بین غذاها دارد. در قسمت آشپزی توکا مگ قصد داریم به شما دلمه برگ بو را آموزش دهیم، با ما همراه باشید.

مواد لازم دلمه برگ مو

برنج ۲ پیمانه
 لپه  ۱۰۰ گرم

 برگ مو

 به میزان لازم

گوشت چرخ کرده

 ۲۵۰ گرم

سبزی دلمه

 ۲۵۰ گرم

 پیاز

 ۱ تا ۲ عدد
 شکر

 ۲ قاشق غذاخوری

 سرکه

 نصف پیمانه
 روغن

 به میزان لازم

نمک، فلفل، زردچوبه

 به میزان لازم

مراحل پخت دلمه برگ مو

مرحله اول:

ابتدا میبایست لپه‌ها را از دوساعت قبل از پخت در آب خیس کنید که نفخ لپه کاملا گرفته شود آن را آبکش کنید و در یک قابلمه به همراه دو لیوان آب بریزید و بر روی شعله بگذارید تا لپه‌ها پخته شود.

مرحله دوم:

سبزی دلمه‌ها که شامل پیازچه، مرزه، شوید، نعناع، جعفری، ترخون و یا هر سبزی معطر دیگری نیز می تواند باشد. سبزی‌ها را پاک کنید و بشورید و سپس سبزی‌ها را روی یک حوله پهن کنید و اجازه دهید که آب آن‌ها گرفته شود. بعد از این که خشک شد سبزی‌ها را نه خیلی درشت و نه خیلی کوچک ریز کنید.

مرحله سوم:

برنج را در کاسه آب بریزید و اجازه دهید خیس بخورد. یک قابلمه را پر آب کنید و روی شعله بگذارید تا آب به جوش بیاید و بعد برنج‌های خیس خورده را داخل قابلمه میریزیم و یک هم کوچیک بزنید تا برنج‌ها بهم نچسبد و بگذارید ۶ دیقیه بپزد و جوش بخورد.

مرحله چهارم:

یک دانه برنج را تست کنید که پخته شده است یا نه، اگر پخته شده بود برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم:

پیاز را پوست بگیرید و نگینی خورد کنید و یک تابه را برروی شعله قرار دهید و کمی روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود، پیاز را به روغن اضافه کنید و تف دهید.

مرحله ششم:

بعد از اینکه پیاز سبک و طلایی شد کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و سپس گوشت‌های چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و کمی نمک و فلف سیاه به آن بپاشید و مدام تف دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. نیم پیمانه آب به تابه اضافه کنید و در تابه را ببندید تا گوشت‌ها پخته شود.

مرحله هفتم:

بعد از پخته شدن گوشت‌ها، سبزی‌های خورد شده، برنج و لپه‌های پخته شده را قابلمه اضافه میکنید و کمی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه روی کل مواد می پاشیم موارد را به خوبی تف می‌دهیم.

مرحله هشتم:

یک قابلمه بردارید و داخل آن را پر آب کنید و روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید. تمامی برگ بوها را داخل آب در حال جوش قرار می دهیم و بعد از ۱-۲ دقیه از آبجوش بردارید و آبکش کنید.

مرحله نهم:

کمی آب سرد برروی برگ بوها بریزید و صبر کنید تا آب آن خشک شود سپس یک برگ بو را روی تخته آشپزخانه پهن کنید و یک قاشق پر مواد وسط برگ بریزید و با توجه به سلیقه خود بغچه‌ای یا رولی کنید. توجه کنید اگر برگ بو شما کوچیک هست می‌توانید از دوتا برگ بو استفاده کنید.

مرحله دهم:

قابلمه‌ای که برای پخت دلمه درنظر گرفتید را با کمی روغن چرب کنید و دلمه‌ها را یکی یکی در کف قابلمه بچینید. ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و با یک پشقاب نشکن روی تمامی دلمه ها را بپوشانید. سپس بعد از پخته شدن دلمه‌ها آن را در پشقاب بچینید و میل کنید.

نکات مهم در پخت دلمه برگ مو

نکات مهم در پخت دلمه برگ مو

  • از برنج ایرانی استفاده کنید
  • می‌توانید از سبزی‌های متنوع برای مواد داخل دلمه استفاده کنید
  • برگ مو را نباید در آب جوش بسیار داغ بگذارید چون میسوزد، باید در آب گرم بگذارید تا کمی رنگ برگ‌ها تغییر کند و سپس ابکش کنید.
  • برگ‌ مو بهتر است اندازه کف دست باشد
  • پس از چیدن برگ موها تعدادی برگ مو را روی دلمه‌ها بچینید و حتما یک پشقاب بر روی آنها بگذارید تا پخت بهتری داشته باشد.
  • اگر می‌خواهید دلمه‌ها ترد بشود پس از پخته شدن به مدت ۲-۳ دقیقه در ماکروویو بگذارید
  • در زمان پخت دلمه‌ها آب را به اندازه‌ای بریزید که بالاتر از دلمه‌ها نیاید

مچکرم که تا این لحظه با مجله توکا مگ همراه بودید و امیدواریم با این دستور پخت، یک دلمه برگ مو خوشمزه درست کنید و لذت ببرید.

0 مورد نقد و بررسی

→ خواندن مطلب قبلی

طرز تهیه پیتزا مخلوط خانگی به سبک رستوران‌ها

خواندن مطلب بعدی ←

طرز تهیه خورشت قیمه

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین