خبر های فوری:

چیزی پیدا نشد

طرز تهیه خورشت قیمه

طرز تهیه خورشت قیمه

خورشت قیمه یکی از غذاهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که در بسیاری از مراسم‌ها مخصوصا در مناسبت‌های مذهبی و مناسبت‌های خاص به عنوان نذری در بین مردم پخش می‌کنند. این غذایی خوشمزه از گوشت و لپه درست می‌شود که پایه ثابت‌ همه‌ی سفره ایرانی است. خورشت قیمه از قدیم به عنوان غذای سنتی و فرهنگی ایران انتخاب شده. حال در این مقاله قصد داریم یک خورشت قیمه خوشمزه و مجلسی را مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم خورشت قیمه

 گوشت خورشتی

 ۳۰۰ گرم
 پیاز

 ۲ عدد متوسط

لپه

 ۱۵۰ گرم
 سیب زمینی

 ۲ عدد متوسط

 رب گوجه فرنگی

 ۲ قاشق غذاخوری
 لیمو عمانی

 ۱۱ عدد

 زعفران دم کرده

 یک قاشق غذاخوری
 روغن

 به میزان لازم

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه

 به میزان لازم

مراحل پخت خورشت قیمه

مرحله اول:

ابتدا باید چند ساعت قبل از درست کردن خورشت، لپه‌ها را در آب خیس کنید برای اینکه نفخ آن گرفته شود و زودتر بپزد. بهتر است از شب قبل لپه‌ها را در آب خیس کنید.

مرحله دوم:

در این مرحله ۲ تا از پیازها را به صورت نگینی خورد کنید و در روغن تف دهید تا پیازها سبک و نرم  شود. سپس به پیازها زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله سوم:

گوشت‌های گوسفندی یا هر گوشت دیگری که مدنظر دارید را به صورن خورشتی خورد کنید. (تیکه‌های گوشت متوسط باشد تا به خوبی بپزد)

مرحله چهارم:

اگر از گوشت گوسفندی استفاده می‌کنید تیکه‌های خورشتی را بزرگ تر درنظر بگیرید چون در پخت، گوشت‌ها کمی جمع می‌شوند. گوشت‌های خورد شده را به پیاز اضافه کنید و تف دهید تا رنگ آن‌های عوض شود و بگذارید گوشت‌ها سرخ شود تا در نتیجه خورشتی خوشمزه تر داشته باشید.

مرحله پنجم:

رب گوجه فرنگی را به گوشت‌ها اضافه کنید و تف دهید و اجازه بدهید رنگ رب یکم تیره تر بشود. این کار باعث می‌شود خورشت رنگ بهتری داشته باشد و خوش طعم تر بشود. (مواظب باشید رب گوجه فرنگی نسوزد)

مرحله ششم:

لپه‌ها را آبکشی کنید و داخل قابلمه بریزید و با گوشت و رب کمی تف دهید تا خامی آن گرفته شود.

مرحله هفتم:

۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و سپس شعله را ملایم کنید تا لپه و گوشت‌ها به آرامی پخته شوند و در قابلمه را بزارید تا ۵/۱ تا ۲ ساعت با شعله کم بپزد.

مرحله هشتم:

پس از این که گوشت و لپه‌ها پخته شدند، تخم‌های داخل لیمو را خالی کنید و داخل قابلمه بریزید. حتما داخل لیموعمانی را خالی کنید با خالی نکردن تخم‌های لیموعمانی خورشت قیمه تلخ می‌شود.

مرحله نهم:

زعفران دم کرده را با کمی نمک و فلفل سیاه به خورشت اضافه کنید و اگر دوست دارید خورشت شما طعم خورشت قیمه‌های نذری را بدهد می‌توانید کمی دارچین به قیمه اضافه کنید.

مرحله دهم:

‌بعد از اضافه کردن چاشنی‌ها به خورشت اجازه دهید تا خورشت قیمه جا بیافتد. سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و خلالی خورد کنید و با آب سرد چند مرتبه بشورید و با یک حوله خشک کنید.

مرحله یازدهم:

سیب زمینی‌ها را در روغن سرخ کنید و برای این که طعم بهتری بگیرد هنگام سرخ کردن کمی زردچوبه با آن اضافه کنید. بعد از این که قیمه‌ها جا افتاد می‌توانید و به غلظت موردنظر رسید می‌توانید در ظرف خورش خوری بکشید و با برنج زعفرانی نوش جان کنید.

نکات مهم در پخت خورشت قیمه

نکات مهم در پخت خورشت قیمه

  • برای لعابدار شدن خورشت قیمه از آب قلم استفاده کنید
  • گوشت و پیاز را باهم سرخ کنید و تف دهید
  • اگر رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را جداگانه در روغن باهم تف دهید و بعد به قیمه اضافه کنید طعم خوشمزه‌تری می‌گیرد.
  • بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید
  • از دارچین استفاده کنید به خوشمزه شدن خورشت کمک می‌کند
  • لپه‌ها را به خوبی تف دهید تا در خورشت مزه خامی ندهد و در خورشت وا نشود.
  • برای جا افتادن خورشت قیمه آن را در قابلمه مسی بپزید

مچکرم که تا این لحظه با مجله توکا مگ همراه بودید و امیدواریم با این دستور پخت، یک خورشت قیمه خوشمزه درست کنید و لذت ببرید.

0 مورد نقد و بررسی

→ خواندن مطلب قبلی

طرز تهیه دلمه برگ مو

خواندن مطلب بعدی ←

طرز تهیه مرغ شکم پر

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین